HTML

Pálinka szerelmem

Pálinkablog. Nőtől. Mindenkinek. Pálinkakóstolás kertelés nélkül. Programajánló határok nélkül.

Friss topikok

2011.09.06. 18:25 *Puszedli*

Pálinkahelyzet a Szeptember Feszten

Címkék: gusto gyulai panyolai bulyáki márkházi kutro dibonis bolyhos.

Szeptember első hétvégéje hagyományosan a Szeptember Feszt-tel telik, melynek a Népliget ad otthont. Az egész egy hatalmas búcsúra hasonlít, tele lacipecsenyésekkel, kürtöskalács sütőkkel. A hangulatot fokozta még egy maratoni Fásy Mulató felvétel és rengeteg első látásra életveszélyesnek tűnő hinta. A förtelmes körítés mellől kiemelkedett a pálinkafelhozatal (személyemben is érintett Köleses sört nem kihagyva) .
Kint volt a Gyulai Pálinka, a Márkházi Pálinkafőző Társaság, Gusto, Panyolai, Kutro Pálinkaház Kft, DiBonis, Bolyhos és a Bulyáki Pálinka egy -egy standdal. Míg az egyik egy forgalmas utcában kapott helyet, addig a másik jól eldugott kis utcában egy metál színpad és toitoi közé ékelődve várta az érdeklődőket.

 

A kiállítók közül kiemelném a DiBonis standját, mely a fent említett egységek közé lett bezsúfolva, és az egyik legérdekesebb volt a fesztiválon. Egy korábbi rendezvényen sikerült végigkóstolnom a termékeket, és a mostani kóstolások során sem csalódtam. Most már tudom, hogy van egy meggy-cseresznye fixációm, ami ha ágyas akkor a legnagyobb szerelmem. Kiváltságos helyzetben voltam, hiszen a forgalmazó az ágyas termékpalettát hozta magával, így hatalmas lelkesedéssel vetettem bele magam a kóstolásba. Az első számú versenyző természetesen az ágyas meggy volt, szembetűnő bordó színe, édeskés íze azonnal elvarázsolt. A következő a már ismert ágyas szőlőpárlat volt, aminek finom parfümös illata lenyűgözött. A mértékletességet szem előtt tartva a sort végül egy ágyas birsalmával zártam. Megérte várni vele. Selymes, finom ízű volt, illata teljesen visszahozta a birs markáns jegyeit. Azt hiszem megvan a kedvenc birsem.

A többi kiállító a hagyományos ízeken kívül különlegességekkel is kitelepült. A Márkháziak borzagot (gyalogbodzát) , a Gyulaiak többek között sajmeggyel és vackorral, Bolyhosék pedig Irsai Olivérrel vésték bele magukat az emlékezetembe (és a májamba).

Természetesen kóstoltam a többi kiállító pálinkáiból is , de egyvalamire szeretném felhívni a figyelmet, ami mélységesen elszomorít. Pálinkás sales-esek figyelmébe ajánlom, hogy amikor felkeresnek egy vendéglátóhelyet, ne csak annak a vezetőjével beszélgessenek. Nagyon elszomorító, amikor a pálinkáról kérdezve felsorolják a pultosok az itallapot. Oktatni kéne őket, hogy legyen fogalmuk is arról hogy mi a pálinka, és mit mérnek. Csak így lehet a fogyasztóval kialakítani egy bizalmi viszonyt , márpedig a pálinka bizalmi termék, nem vitás.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkaszerelmem.blog.hu/api/trackback/id/tr753207140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása