HTML

Pálinka szerelmem

Pálinkablog. Nőtől. Mindenkinek. Pálinkakóstolás kertelés nélkül. Programajánló határok nélkül.

Friss topikok

2012.09.24. 18:38 *Puszedli*

Tequila, pálinka és kolbász, avagy Mexikó beköltözik a Budai Várba

Címkék: Címkék

Most hogy kegyetlenül beköszöntött az ősz, ismételten megrendezésre került az őszi pálinkafesztivál.

Iden ősszel ismét Magyarország legnemesebb pálinkái, egyedi ételkülönlegességek, valamint latin-amerikai, vérpezsdítő zene valamint kulináris finomságok várják a látogatókat október 4-7 között a Budai Várban, ahová idén Mexikót és nemzeti italát, a tequilát hívták vendégségbe a fesztivál szervezői. 

A VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros egyik legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed, annak Hunyadi és Oroszlános udvara ad helyet. A nagyszínpad beköltözik a festői Oroszlános udvarba, így még többen táncra perdülhetnek a délutáni és esti koncerteken.

A vendégpárlat tematikát folytatva Olaszország és Oroszország után idén a Mexikóiak mutatkoznak be büszkeségükkel, a tequilával, valamint tradicionális ételeikkel. A mexikói negyedben kiderül, hogyan lesz az agavéból párlat, és hogyan készülnek a közkedvelt latin-amerikai finomságok.

Budavari Palinkafesztival (1).jpg

A Pálinkafesztiválon huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, valamint bor- és sajtmesterek állítják ki finomságaikat. 

A tekniai újítások vívmánya ezt a rendezvényt is elérte, ugyanis a tavaszihoz hasonló kuponokat elfújta a szél. Bevezetik itt is az elektronikus fizetési módot. Elvileg gyorsabb, és egyszerűbb lesz,de ki tudja.

A belépőjegy ára 2000 forint lesz, amely tartalmaz egy pálinkáspoharat is. 
A szervezők célja felhívni a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés szerepére és nem utolsósorban, hogy minél több külföldi és belföldi látogató megismerje a magyar pálinka- és kolbászkülönlegességeket.

Hmm. Nem hiszem, hogy több látogatót meg tudnak szólítani, de ki tudja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkaszerelmem.blog.hu/api/trackback/id/tr514789656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása