Most hogy kegyetlenül beköszöntött az ősz, ismételten megrendezésre került az őszi pálinkafesztivál.
Iden ősszel ismét Magyarország legnemesebb pálinkái, egyedi ételkülönlegességek, valamint latin-amerikai, vérpezsdítő zene valamint kulináris finomságok várják a látogatókat október 4-7 között a Budai Várban, ahová idén Mexikót és nemzeti italát, a tequilát hívták vendégségbe a fesztivál szervezői.
A VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros egyik legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed, annak Hunyadi és Oroszlános udvara ad helyet. A nagyszínpad beköltözik a festői Oroszlános udvarba, így még többen táncra perdülhetnek a délutáni és esti koncerteken.
A vendégpárlat tematikát folytatva Olaszország és Oroszország után idén a Mexikóiak mutatkoznak be büszkeségükkel, a tequilával, valamint tradicionális ételeikkel. A mexikói negyedben kiderül, hogyan lesz az agavéból párlat, és hogyan készülnek a közkedvelt latin-amerikai finomságok.
A Pálinkafesztiválon huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, valamint bor- és sajtmesterek állítják ki finomságaikat.
A tekniai újítások vívmánya ezt a rendezvényt is elérte, ugyanis a tavaszihoz hasonló kuponokat elfújta a szél. Bevezetik itt is az elektronikus fizetési módot. Elvileg gyorsabb, és egyszerűbb lesz,de ki tudja.
A belépőjegy ára 2000 forint lesz, amely tartalmaz egy pálinkáspoharat is.
A szervezők célja felhívni a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés szerepére és nem utolsósorban, hogy minél több külföldi és belföldi látogató megismerje a magyar pálinka- és kolbászkülönlegességeket.
Hmm. Nem hiszem, hogy több látogatót meg tudnak szólítani, de ki tudja.