HTML

Pálinka szerelmem

Pálinkablog. Nőtől. Mindenkinek. Pálinkakóstolás kertelés nélkül. Programajánló határok nélkül.

Friss topikok

2012.06.21. 21:54 *Puszedli*

Ismét terítéken a szabad pálinkafőzés

Címkék: politika eu szabad pálinkafőzés

Nehéz úgy írni erről a témáról, hogy ne keveredjek bele az aktuálpolitikába. Délután az index.hu-n megjelent egy cikk, miszerint "a házilag főzött pálinkára a magyar szabályok 50 liter alatt teljes jövedelemadó-mentességet adnak, ha az nem kerül kereskedelmi forgalomba, holott az uniós szabályok szerint a kedvezmény mértéke legfeljebb 50 százalékos lehet". A bekezdés végére pedig ez került :"Ha a szabályozást nem változtatjuk meg két hónapon belül, akkor az ügy az Európai Bíróság elé kerülhet."

És ebből mi következik ? Eu megbüntet, megfenyeget, kormány megijed ,betiltják a szabad pálinkafőzést. A felhasználók még egy utolsó gyors rohamban vesznek egy lepárlóberendezést, vagy ami még rosszabb házilag eszkábálnak egyet és úgymint eddig titokban, mutyiban főzik le a cefrét.

 

 Az idézett cikk itt érhető el :

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/21/ujra_lecsapott_az_eu_tojoketrec-ugyben/

kertesueti3.JPG

 

Kép: saját

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkaszerelmem.blog.hu/api/trackback/id/tr394603549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása