Mit tehet a lelkes pálinkász ( ebbe az általam kreált kategóriába tökéletesen beleférek ), miután egy jól sikerült pénteki buli után elmacskásodott végtagokkal és nyúzott arccal ébred a kocsiban? Először is összepakolja a cuccait és elhúz Siófokra a Sparba grillcsirkét reggelizni, majd Zamárdiban a benzinkútnál egyből balra kanyarodik, és meg sem áll a Zimek Pálinkafőzdéig. Egy gyors egyeztetés Gáborral, hogy tud-e fogadni minket. Szeretettel várt.
Belépve a kóstolóházba mellbevágott a forróság. Igen meleg volt, ugyanis Zimek fatüzeléses lepárlóberendezést használ. Ottjártunkkor bérfőzés keretében málna csorgott kifele.
Sajnos csak egy villámlátogatásra és egy rövid programra futotta kevéske időnkből, de arra mindenképp jutott idő, hogy egy-két mesterművet megkóstoljak.
Elsőnek agy klasszik almát kóstoltam, aminek olyan üde illata volt, az íze olyannyira visszahozta a kellemes napsütéses őszi délutánokat, hogy receptre kéne adni mindenkinek. A sort aztán folytatta törköly, szilva és meggy pálinka. Ezek után aztán egy ízrobbanás következett. Sorra előkerültek a különleges párlatok. Levendula,kömény és kávé. Mindhárom íze fantasztikus és felejthetetlen volt. Ide vissza kell még jönni.