HTML

Pálinka szerelmem

Pálinkablog. Nőtől. Mindenkinek. Pálinkakóstolás kertelés nélkül. Programajánló határok nélkül.

Friss topikok

2012.09.29. 18:39 *Puszedli*

Zimek pálinkafőzde, Zamárdi

Címkék: Címkék

Mit tehet a lelkes pálinkász ( ebbe az általam kreált kategóriába tökéletesen beleférek ), miután egy jól sikerült pénteki buli után elmacskásodott végtagokkal és nyúzott arccal ébred a kocsiban? Először is összepakolja a cuccait és elhúz Siófokra a Sparba grillcsirkét reggelizni, majd Zamárdiban a benzinkútnál egyből balra kanyarodik, és meg sem áll a Zimek Pálinkafőzdéig. Egy gyors egyeztetés Gáborral, hogy tud-e fogadni minket. Szeretettel várt.

Belépve a kóstolóházba mellbevágott a forróság. Igen meleg volt, ugyanis Zimek fatüzeléses lepárlóberendezést használ. Ottjártunkkor bérfőzés keretében málna csorgott kifele.

DSC_0014.JPG

Sajnos csak egy villámlátogatásra és egy rövid programra futotta kevéske időnkből, de arra mindenképp jutott idő, hogy egy-két mesterművet megkóstoljak.

DSC_0017_1.JPG

Elsőnek agy klasszik almát kóstoltam, aminek olyan üde illata volt, az íze olyannyira visszahozta a kellemes napsütéses őszi délutánokat, hogy receptre kéne adni mindenkinek. A sort aztán folytatta törköly, szilva és meggy pálinka. Ezek után aztán egy ízrobbanás következett. Sorra előkerültek a különleges párlatok. Levendula,kömény és kávé. Mindhárom íze fantasztikus és felejthetetlen volt. Ide vissza kell még jönni.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkaszerelmem.blog.hu/api/trackback/id/tr244703685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sompalinka · http://sompalinka.blog.hu/ 2012.10.01. 09:04:13

Értem, és megértem a valóban csodálatos illat-ízkavalkádot, melyről a fenti röpke szösszenet tudósít. A Zimek érti, tudja a pálinkák, párlatok lélektanát, és azt, hogy azt miként kell közvetíteni az arra fogékony fogyasztónak! Nos ez ám az igazi MESTERSÉG, ez a vegytiszta SZAKMA, mondhatnám unicum, ebben a sokszor opálosan zavaros,karcos,bántóan hibás pálinkás világban!

Rolli · http://soromok.blog.hu/ 2012.10.01. 12:37:37

Őszintén szólva egy nagyon kellemes csalódás volt nekem a Zimek pálinkák. Oszlopos módszert használnak, viszont annyira jól megmarad a gyümölcs jellege, hogy az eszméletlen. Ugyanezen a hétvégén kóstoltunk más oszlopos technológiával előállított pálinkákat, komolyan mondom, a közelébe nem jöttek. Sokaknál, ahogy melegedett a pálinka, úgy tűnt el a gyümölcs jellemzője, viszont Zimekéknél, minél jobban melegedett, annál jobban kinyílt a pálinka. És száraz-próbánál, hosszú percek után szagoltam bele az üres pohárba, és ott volt a gyümölcs. Fenntartásaim voltak az oszlopos pálinkákkal szemben, de ez meggyőző teljesítmény.
süti beállítások módosítása