HTML

Pálinka szerelmem

Pálinkablog. Nőtől. Mindenkinek. Pálinkakóstolás kertelés nélkül. Programajánló határok nélkül.

Friss topikok

2012.08.16. 21:57 *Puszedli*

Főzzünk csókból baracklekvárt! Barackot tesztelünk .

Címkék: barack békési bolyhos kajszi spritus primus

Most, hogy egyre könyörtelenebbül tudatosodik bennem, hogy nemsokára vége a nyárnak igyekszem minden apró szalmaszálba kapaszkodni. Kapaszkodom, hogy még tovább tartson ez a napsütés, tartsanak ki az illatok áprilisig ... A nyár eltevésének természetesen számtalan módja van. Aszalás, lekvár főzés. De ahogy a mondás tartja "amiből lekvár készül, abból készülhet pálinka is" , így én most barackokat tesztelek.

DSC_0094.JPG

A tesztelt termékek :

1 , Bolyhos Kajszibarack pálinka 50 %

2,  Békési Kajszibarack pálinka 40%VV

3, Spiritus Primus Kajszi 45 % VV

A tesztelésre egy kiváló szombat estén került sor Badacsonytomajon. A képek ott készültek a mólónál.

Elsőnek a Bolyhos kajszit kóstoltuk. Illata tömény, parfümös erősen mézes jegyekkel rendelkezik. Az üvegben található egy szem aszalt kajszibarack is. A barackot természetesen nem sikerült kipecázni, viszont eltettem az üveget unalmas téli estékre, hátha egyszer ráérek kibányászni ... Íze kellemes, remekül hozza a barack ízjegyeit. A pohár alján aztán ottmarad egy láda barack tisztelegve a forró nyár előtt.

Másodikként a Békési félét szeltük fel. Mind közül ő a leggyengébb alkoholfok területén, de ez nem von le semmit nagyszerű jelleméből. Illata emlékeztet a barackéra, de nem annyira intenzív, íze elfogadható, feltételezem oszlopos technikával készült. Kóstolás után egy minimális illat maradt a pohárban.

A harmadik versenyző Spiritus Primus színeiben indult. Hamvas barack illata egyből elvarázsolt. Íze , korrekt, karakteres, nagyszerűen illik hozzá a 45%VV. Kóstolás után bizsergett utána a nyelvem. Illata hozza a barackot, és kóstolás után a pohárban is érezhető ez a kellemes illat.


Nehéz a három versenyző között eredményt hirdetni. Nem is szeretnék. Mindhárom egy korrekt pálinka, amit szívesen fogyasztok el a barátaimmal. A Bolyhos rabul ejt az aszalt baracktól kapott plusz miatt, a békési könnyed karaktere elbűvöl, míg a Spiritus Primus bizsergése egyből bevésődött az emlékezetembe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkaszerelmem.blog.hu/api/trackback/id/tr854716480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása