HTML

Pálinka szerelmem

Pálinkablog. Nőtől. Mindenkinek. Pálinkakóstolás kertelés nélkül. Programajánló határok nélkül.

Friss topikok

2011.09.24. 16:40 *Puszedli*

Alkopops - avagy hogyan szoktasd rá a fiatalokat a pálinkára

Címkék: koffein koktél citrom bodza fütyülős alkopops vadmálna

A németek tudnak valamit. Hiába vannak jó söreik, néha becsúszik egy-egy rossz főzet, és azt is muszáj nekik eladni. Kitalálták, hogyha üdítőitallal keverik a sört issza őket a jónép határtalan lelkesedéssel.
Hasonló ötlete támadt a Zwacknak is, csak ők ezt pálinkával készítették el, és a Fütyülős Limonádé fantázianevet kapta. Biztos recepteket követve, dizájnos aludobozba töltötték, és 3 féle gyümölcs ízesítésben piacra dobták. Én valamikor nyár elején lettem rájuk figyelmes, gyanítom nem lehet régebb óta forgalomban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Elsőnek bodzásat kóstoltam. Íze az otthoni bodzaszörpöt idézte, de az első korty után előjött az alkohol íze. Végre egy olyan koffein tartalmú ital a Hell-en kívül,  amit előre alkohollal kevertek, és az külön öröm, hogy pálinkával tették meg ezt. A csomagolás alapján mindhárom finomszeszt is tartalmaz a gyümölcspálinkán kívül.

Másodjára citromosat ízleltem. Van egy olyan szokásom, hogy ha van rá lehetőség,pohárból fogyasztom. Házi készítésű limonádé színe volt, és az illata erősen eszembe juttatta a 100 forintos literes citromlét. 5%-os alkoholtartammal kihozta a legtöbbet, amit ebből a citromból ki lehetett facsarni.
 

Végére hagytam a vadmálnát. Diszkrét női szineivel egyből belopta magát a szívembe. Illata? Hamar elillan, azt vártam, hogy a kezdeti intenzív illat kitart az utolsó kortyig. Sajnos nem volt ilyen kegyes velem, az első másodperc után csúfosan összedőlt a málnarakás. Az íze viszont abszolút málnaszörp- íz.Ügyesen keveredett az alkohollal, nagy melegben kínos szalonspicc állapotot okozhat.

Összesítve a legjobban a bodzás ízlett, ezt követte a vadmálnás, míg citromdíjas a koffeinmentes versenyző lett .

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkaszerelmem.blog.hu/api/trackback/id/tr163253353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.09.27. 11:27:36

Elolvastad már a Hell vodka/whisky összetételét a dobozon? Én akkor tettem vissza a polcra, amikor feltűnt, hogy nincs benne koffein, vagy legalábbis nincs ráírva, pedig ha lenne benne elég, muszáj lenne.

Egyébként meg fura, hogy amelyik energiaitalban van rendes adag (32mg/100ml) koffein, arra ráírják, hogy nem szabad alkohollal keverni. A Bomba-Jäger viszont alap minden diszkóban. Erre kijönnek egy koffeines premixszel.

*Puszedli* · http://palinkaszerelmem.blog.hu 2011.09.27. 14:05:07

Hellből alapvető elvárás,a fogyasztó felől, hogy koffeint tartalmaz. Valamiért még nem ittam még Hell-t.
Korábban már nekem is feltűnt, hogy az energiaitalokra ráírják, hogy nem keverhető alkohollal. Itt azért 5% alkoholról beszélünk,ezért engedélyezték , míg otthon-diszkóban-úton-útfélen magasabb alkoholtartalmú italokkal keverik.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.09.27. 15:00:38

Igen, alapvető elvárás. De ennek ellenére nem tüntetik fel a Hellen koffein mennyiségét. Ha energiaital lenne, fel kellene tüntetni, sz'al nem az. De vodkás gagyi bambinak elmegy.

Az alkohol és a koffein igazából nagyon fura kérdés. Ezekből az energiaitalokból elvileg naponta egyet javasolnak a címkék (32mg/100ml koffein esetén), azaz 250-330ml-t. Kivétel a 0,5-ös Monster (lazán megdupláztuk) meg a Bomba 0,6-os stb. Azokon nem szerepel, hogy csak fél doboz/üveg az adag. Az alkohollal való keverést épp azért nem javasolják, mert ha lónyálnak használják egy vodkanarancs jellegű long drinkhez, amiből a rendes ember bever 10-12-t egy bulis este, kicsit túladagolják a koffeint.

De ha a másik oldalt nézzük: minek egy energiaitalba alkohol? Viszonylag gond nélkül be lehet verni külön is egy felest, nem? Még Fütyülősből is... És mi értelme van egy 0,2-es (vagy 0,25?) 5%-osnak? Ki iszik meg _egy_ pohár sört? Főleg 64mg koffeinnel?

Ha egy 4cl-es 35%-os Jägert veszünk egy 0,25-ös energiaitalhoz, akkor egészen közel járunk az 5%-hoz, ha 5cl 40%-os, és csak 2 decit hígítást kap, akkor inkább 8%, de ha csak 2 cent 30%-os gagyirövid ugrik bele a 0,33-ba, akkor 2% sincs. Az 5% épp az, amit a többség megcéloz.

*Puszedli* · http://palinkaszerelmem.blog.hu 2011.09.28. 14:16:26

és tényleg :)
Legközelebb beáldozom magam és mekóstolom a Hell Vodkát.
süti beállítások módosítása