HTML

Pálinka szerelmem

Pálinkablog. Nőtől. Mindenkinek. Pálinkakóstolás kertelés nélkül. Programajánló határok nélkül.

Friss topikok

2012.03.20. 11:00 *Puszedli*

Együtt készíti Magyarorsz​ág az év barackpáli​nkáját

Címkék: barack szalontai

A tavalyi siker után ismét lesz közös pálinkája Magyarországnak.

A különleges főzet a tavaszi, Budapesti Pálinkafesztiválon debütál, ott kóstolhatja meg először a közönség a hazai pálinkafőzdék legjobb barackpálinkáinak blendjét. Békési Zoltán zsűrielnök vezetésével a napokban kiderült, melyik az a 11 főzde, amely minőségi tételével hozzájárul az év párlatához. Míg ősszel, a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon minden évben egy vendég ország párlata mutatkozik be, addig tavasszal a gyümölcsök kapnak központi szerepet.  Tavaly a Budapesti Pálinkafesztiválon új sorozat vette kezdetét: a rendezvényt tematizálták a szervezők a pálinka legfontosabb alapanyaga, a gyümölcs szerint. Elsőként a szilva mutatkozott be, idén pedig a barack kerül a középpontba. 2012 tehát a barack éve lesz!  A fesztiválon kiemelt szerepet kapnak az év slágergyümölcséből született különleges párlatok, de az ételkínálatban is számtalan barackból, valamint barackpálinkával készült ételt kóstolhatnak a vendégek.  Az esemény fő attrakciója az év pálinkája lesz, amelyet közösen készítenek el az ország pálinkafőzői. A kereskedelmi főzdék prémium barackpálinkáinak házasításával létrehozott blendből összesen 1900 db 0.5 literes palack készül. A pálinkafőzdék által biztosított tételek kiválasztását Békési Zoltán, a Békési Pálinka Zrt. tulajdonosa és a Pálinkafőzés, illetve a Házi pálinkafőzés című könyvek szerzője irányította. A háromtagú zsűri az illatkarakter, tisztaság, ízkarakter, íztisztaság és harmónia alapján értékelt. Végül a következő 11 főzde tételeit választotta ki a szigorú szakértőgárda: Harmatrázó, Gusto, Békési, Rézangyal, Villányi, Schiszler, Szalontai ( wtf ? biztos ? kóstoltátok ?) Csalló, Rex, Hegyközi és Zwack. „A blendelésben az a csodálatos, hogy ott a pálinkák értékei összeadódnak és a párlatok kiegészítik egymást.” – mondta a zsűri elnöke. Az év pálinkája már készül: az elegy három hetet érlelődik, majd hasonlóan a tavalyihoz, egy ízléses csomagolást kap. A palack megvásárolható lesz a Budai Várban, május 10-13 között.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkaszerelmem.blog.hu/api/trackback/id/tr534327733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása