HTML

Pálinka szerelmem

Pálinkablog. Nőtől. Mindenkinek. Pálinkakóstolás kertelés nélkül. Programajánló határok nélkül.

Friss topikok

2011.07.05. 10:53 *Puszedli*

Panyola II.rész - Régió ízei.

Címkék: körte szilva panyola fahéjas alma quintessence

Pünkösdi főzdelátogatásunk során a következő kóstolt pálinka egy eperfahordóban érlelt 45 %-os Elixír szilva volt. Alapanyagát tekintve "Nemtudom szilva", mely e táj jellegzetes szilvafajtája. Illatozva fenséges íz tárult elém, ízlelve éreztem a szilvát a torkomban. 5 perc után a pohárban olyan illatok terjengtek, mintha szilvalekvár lenne benne. Érthető, hogy miért pont ez a termék a legnépszerűbb a fogyasztók körében.

Szilvautat folytatva következett egy 52 %os Quintessence szilva. Sokkal teltebb az illata és aromásabb is az íze. Íze ennek is olyan, mintha egy lédús szilvába harapnék.

Végezetül egy mézes fahéjas almával zártuk az official kostolót. Telitalálat! Valódi mézzel készítik, illata eszembe juttatja adventi készülődést, íze a Spekulatiust idézi. Nagyszerű likőr azoknak, akik csak ismerkednek a pálnikával és a mézes - ágyas termékvariációkkal.

Offisöl kóstoló után - megemlítve blogomat- előzetes ízelítőt kaptam a jövő nagy reménységéből az Esszencia körtéből . Lassan, óvatósan kell vele ismerkedni, nagyon elővigyázatosságot igényel. Íze feledhetetlen, ritka kincs. Örülök, hogy a szerencsések közé kerültem, akik kóstolták már ezt a csodát.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkaszerelmem.blog.hu/api/trackback/id/tr933041090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása