Pünkösdi főzdelátogatásunk során a következő kóstolt pálinka egy eperfahordóban érlelt 45 %-os Elixír szilva volt. Alapanyagát tekintve "Nemtudom szilva", mely e táj jellegzetes szilvafajtája. Illatozva fenséges íz tárult elém, ízlelve éreztem a szilvát a torkomban. 5 perc után a pohárban olyan illatok terjengtek, mintha szilvalekvár lenne benne. Érthető, hogy miért pont ez a termék a legnépszerűbb a fogyasztók körében.
Szilvautat folytatva következett egy 52 %os Quintessence szilva. Sokkal teltebb az illata és aromásabb is az íze. Íze ennek is olyan, mintha egy lédús szilvába harapnék.
Végezetül egy mézes fahéjas almával zártuk az official kostolót. Telitalálat! Valódi mézzel készítik, illata eszembe juttatja adventi készülődést, íze a Spekulatiust idézi. Nagyszerű likőr azoknak, akik csak ismerkednek a pálnikával és a mézes - ágyas termékvariációkkal.
Offisöl kóstoló után - megemlítve blogomat- előzetes ízelítőt kaptam a jövő nagy reménységéből az Esszencia körtéből . Lassan, óvatósan kell vele ismerkedni, nagyon elővigyázatosságot igényel. Íze feledhetetlen, ritka kincs. Örülök, hogy a szerencsések közé kerültem, akik kóstolták már ezt a csodát.