HTML

Pálinka szerelmem

Pálinkablog. Nőtől. Mindenkinek. Pálinkakóstolás kertelés nélkül. Programajánló határok nélkül.

Friss topikok

2012.06.27. 23:43 *Puszedli*

Cefre próbája ... a tesztelés ! Békési bíbor kajszit teszteltünk

Címkék: bíbor békési kajszi

A kellemes nyári esték meghozták az alkalmat a baráti sütögetésekhez és az ezekhez szorosan  kapcsolódó elmaradhatatlan világmegváltó beszélgetésekhez. És hogy minek köszönhetnénk a jókedvű nyári estéket ? Most speciel egy jó kis sült szalonnás kenyér és egy üveg Békési Bíbor kajszi.

Mit kell tudni a bíbor kajsziról ? A gyümölcs július közepén éri el a szedési érettséget. Tetszetős, nagy, megnyúlt gyümölcsű, finoman rostos, bő levű, kiváló ízű, narancssárga húsú sárgabarack. Korán virágzó , magvaváló , édes húsú barack.

bekesi_packshot_kajszi_1.jpg

Egyszerű, letisztult formavilágú üvegben lelhető fel ez a nedű. Ahogy a képen is látszik, áttetsző, tiszta színű pálinkával van dolgunk. Az üveg címkéje a "boldog békeidőket" idézi fel bennem. Nagymamámnak volt hasonló tipográfiával egy fémdoboza, melyben porcukrot tárolt. Akkor talán kezdjük is el a jellemzését : Ez a karakteres ízű 40% -os alkoholtartalmú pálinka könnyen csúszik, egy sült szalonnával jól megágyazott gyomorban, azonban én éreztem egy finom kaparást. A pálinka maga egy korrekt gyártmány,technológiai hiba nem érződik rajta, azonban a várva várt katarzis a végén elmaradt. Számomra nem nyitott meg új dimenziókat, eléggé semlegesnek tűnik, de ezt abból adódik, hogy sajnos nem ismerem a gyümölcsöt , Aldis sárgabarackot eszem évek óta, annak meg ugye olyan az íze amilyen, és legjobb esetben is reménykedünk benne, hogy valahol Európában termett.

Abban bízok, hogy nemsokára szenzonja lesz a bíbor kajszinak, és becsszóra elmegyek a Vásárcsarnokba és megkóstolom a gyümölcsöt, majd utána iszom egy bíbor kajszi pálinkát is.

szalonnasütögetés.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkaszerelmem.blog.hu/api/trackback/id/tr84612415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása