HTML

Pálinka szerelmem

Pálinkablog. Nőtől. Mindenkinek. Pálinkakóstolás kertelés nélkül. Programajánló határok nélkül.

Friss topikok

2011.08.21. 10:56 *Puszedli*

Pálinkahelyzet a Mesterségek Ünnepén

Címkék: meggy pálinka ünnepe mesterségek szalontai kajszi

Szeretem a hagyományokat, tisztelem a múltat, fontosnak tartom elődeink tudásának ápolását és a magyar kultúra megismertetését magyarokkal és külföldiekkel. Idén is rengeteg turista volt kíváncsi erre a sokadalomra, engem meg az érdekelt, hogy milyen pálinkával találkozhat a látogató.

A helyzet siralmas.

A Magyar Nemzeti Galéria Újvilág udvari kijáratánál találkoztam a magyar vendéglátás állatorvosi lovával. Megkívántam a rétest, a felszolgáló egyből pakolná  papírtányérra, amikor mondom. köszönöm szépen ez hangyás, nem kérem. Mire ő viccesen: ez a kerti rendezvények bája, meg majd benti részen úgyis megveszik. Nos, ilyen körítés mellett akadtam rá a Szalontai és fiai (http://www.szalontaipalinka.hu) Pálinkaházra. Sárgabarack és meggy pálinkát tartottak, 4 centes kiszerelésben.

Figyelmeztetés : Innentől szigorúan szubjektív vélemények következnek!

Miután kitöltöttük, megillatoltuk az első versenyzőt, melyről mi tudtuk, hogy sárgabarack, de vakteszten biztos elbukna. Illata magjellegen kívül nem árult el semmit. Van összehasonlítási alapom, a múltkori pálinkatréningen 6 kajszit kóstoltunk, de köszönő viszonyba se volt velük.  Az íze neutrális földes jegyeket is hordozott. Öt perc elteltével az üvegben lehetett egyedül érezni a sárgabarack illatát. Házi főzetként még megdicsérném az igyekezetet mert sikerült az elő - és utópárlatot szétválasztani, de kereskedelmi főzdés szakember ilyet nem adhat ki a keze közül.

A következő a meggypálinkájuk volt. Nem ez életem meggye az biztos. Amikor megillatoltam durván arcon vágott a magjelleg és az a bizonyos technokol szag, a gyümölcs fajtáját homály fedte. Baráti körben végzett vakteszt tippmix-e a törkölyön át a szilváig terjedt, de természetesen senki se jött rá, hogy meggy. Neutrális íz itt is beköszönt plusz kirázott tőle a hideg.

Az a baj, hogyha egy külföldi a mi szeretett és világhírű pálinkáinkról hallva ezt kóstolja meg, nem érti, hogy mi ebben a jó és elmegy a kedve a valóban minőségi pálinkáktól. A másik észrevételem  a cég honlapjáról származik :

"A kizárólag érett, válogatott, lédús étkezési gyümölcsök erjesztéséből készített pálinkáink sajátossága, hogy cukor hozzáadása nélkül készülnek."

Könyörgöm! A cefréhez nem adunk cukrot, mert az már hamisítás!

Ettől függetlenül szeretném leszögezni, hogy a Mesterségek Ünnepén a vásározók valódi kereskedők és vendéglátósok, akik szenvedéllyel űzik munkájukat. Kivételek mindenhol vannak, nem szabad általánosítani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkaszerelmem.blog.hu/api/trackback/id/tr333168320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása