HTML

Pálinka szerelmem

Pálinkablog. Nőtől. Mindenkinek. Pálinkakóstolás kertelés nélkül. Programajánló határok nélkül.

Friss topikok

2011.07.26. 13:38 *Puszedli*

Az alapokról

 Gyanítom mindenktitől megkérdezték gyerekkorában , hogy mi lesz, ha nagy lesz. Nekem határozott véleményem volt erről 3 évesen: királyány! 14 évesen: informatikus! 21 évesen: újságíró. Ezeket a célkitűzéseket sikeresen abszolváltam, az óvodában évről - évre királylány jelmezben parádéztam fel s alá a csoportszobában. Ezek után jöhetnek az újabb kihívások, mint például: nyelvvizsga német és angol nyelvből, illetve nyelvtanulás törökül.

De mi van akkor, ha valaki mondjuk pálinkász szeretne lenni? Hogy lehet ma Magyarországon valakiből pálinkamester? Az egyszer biztos, hogy éveken át tartó kitartó tanulás és szakmai alázat nélkül sehogy.

Vegyük az ideális esetet, miszerint felsőoktatási intézményben sajátítja el a mestersége csínját-bínját.

Magyarországon erre lehetősége van a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karán. 2011-es ponthatárok alapján alapképzésben államilag finanszíroztott formában 359 pont felett, míg költségtérítéses verzíóban 342 ponttól lehetett örülni.

A képzés 7 féléven át tart, és természetesen az alapozó ismeretek után lehet szakosodni.

A következő részben a szakosodásról írok bővebben, terveim szerint tele lesz szakzsargonnal , és pálinkagőzzel :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkaszerelmem.blog.hu/api/trackback/id/tr693100641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása