HTML

Pálinka szerelmem

Pálinkablog. Nőtől. Mindenkinek. Pálinkakóstolás kertelés nélkül. Programajánló határok nélkül.

Friss topikok

2011.06.16. 11:57 *Puszedli*

Pünkösd Panyolán

Szombaton igazi pálinkafőzdében jártam. A főzde túra először egy üzemlátogatással kezdődött. Mivel ép eper szezon van, a tartályokban szamóca erjedt. Túravezetőnk Simon László és Koncz Lajos volt. László mutatta be a lepárlás előtti folyamatokat közérthetően mesélt ennek folyamatáról, míg Lajosnál volt a kulcs az igazi kincsek birodalmába, a kóstolóterembe.

Miket kóstoltunk ? Igazi remekműveket. Már az első korty után azt éreztem, hogy nem volt hiábavaló az 5 órás idevezető út.

Elöszőr Elixír bodzát kóstoltunk. Nagyon finom , kellemes , könnyű ízvilág jellemzi. A maga 40 %-os alkoholtartalma ideális egy könnyed baráti beszélgetéshez , kis bajra  biztos gyógyír. Kellemes , gyümölcsös illata egyből rabul ejtett. Legközelebb ebből is viszek haza.

Másodjára szintén egy Elixírt kóstoltunk, de ez már feketeribizliből készült. Karakteres illata egyből belegte a szobát, majd  ellentmondás nem tűrve azonnal ízlelésre csábított. Szintén egy 40 %-os alkoholtartalmú pálnika, de az íze elsöpörte az eddigi ribizlis élményeimet. Eddig őszintén, nem sokat néztem ki a ribizliből, és nem is igazán szerettem. (Nálunk , a piros változata az árokparton termett és mindig nekem kellett leszedni. )

Harmadjára egy Quintessence körtét kóstoltunk, aminekaz illata és az íze is olyan volt, mintha egy érett, lédús körtébe haraptam volna. Az eddig kóstoltak közül ennek volt a legmagasabb alkoholtartalma.

Ezt követően egy 40 %os körte következett. Ízlett, de az előzőt nem tudta feledtetni.

Folytatása következik.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkaszerelmem.blog.hu/api/trackback/id/tr82988941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása