HTML

Pálinka szerelmem

Pálinkablog. Nőtől. Mindenkinek. Pálinkakóstolás kertelés nélkül. Programajánló határok nélkül.

Friss topikok

2012.07.07. 18:55 *Puszedli*

Fesztiválszerelmem: EFOTT2012

Címkék: fesztivál velence áfonya efott hirös pálinkalikőr

Idén a Velencei-tó mellé települt Magyarország legrégebbi fesztiválja az EFOTT. Az EFOTT egy mozaikszó , mely az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját takarja, elnézve a fesztiválozókat , ők csak bulizni, inni, strandolni jöttek. Turisztikai és egyéb történelmi értékek nem érdeklik őket, maximum majd nyugdíjas korukban, amikor visszatérnek a helyszínre nosztalgiázni.

Pálinkaszerelmem levonatozott, be hogy feltérképezze milyen is a pálinkahelyzet Velencén. Röviden: siralmas. Már a helyszín megközelítése is megterhelő volt a 38 fokos hőségben. A vasútállomástól a lehető legmeszebb lévő kempingig kellett csak valahogy eljutni. Volt 200 forintos partibusz-járat, ami a bejáratnál tette le az utasokat , de csak az odajutásban volt megbízható, vissza a "városba" alig közlekedett. A sétálás és a stoppolás mellett luxus alternatívaként ez az út taxival 2000 HUF ( a távolság maximum 3-4 km , ennyiért már Budapesten elvisznek Újpestről Nagytéténybe). A könnyű bejutás,és a megszokott táska cheking után a lehető legszerencsétlenebb pontom megtaláltam a Hirös házikóját, mely Nagy Semmi közepén helyezkedett el.

P7010075.JPGA Pálinkafesztiválról ismerős fehér fabódéban két pultos felváltva szenvedett a rekkenő hőségben. Arra a kérdésemre. hogy mennyire fogy a pálinka rövid, tömör felelet volt a válasz: jól. És melyik a kedvenc ? A mézes áfonya, iszol egyet? Persze, ez volt a kurta válaszom.És itt kezdődtek a bajok. Az egy dolog,hogy meleg van, nade közel 40 fokos italt felszolgálni ? Miután megittam, elöntött a "tejóégafejembeszállt" érzés.Nagyon meleg volt, egyből fejbe vágott. Az ízét nem lehetett érezni,mert az alkohol és a meleg méz illata ellentmondást nem tűrően uralta a terepet,a gyümölcsízt valahol Tárnoknál elvesztettük. Ha nem tudom, hogy mit iszom,nem jöttem volna rá,hogy áfonya. Ezek után már nem is volt kedvem megkóstolni a többit, mert az (is) abszolút csalódás lett volna.Árakat tekintve hozta az abszolút fesztivál színvonalat.

A pálikalikőrökből 4 cent 690 Forint volt belőle. És ez volt a legolcsóbb. Voltak persze prémium pálinkák Zwack Sándor névvel fémjelezve. Elnézve őket a csomagolásuk még bontatlan volt.

P7010084.JPG

A sör mindenesetre olcsóbb és hidegebb volt, egy korsó Soproniért 400 forintot kértek.És a látogatók kezükben söröspoharat markoltak.

Sajnos egy olyan fesztiválon, melynek célközönsége diákhitelből, zsebpénzből, szülői támogatással tud csak eljönni szórakozni, nem pálinkára költi pénzét. Valljuk be, amikor sorra dőlnek meg a meleg-rekordok jobban esik a tóparton egy korsó sör, vagy cider. És ez a megállapítás nem is áll távol a valóságtól. Az esti bulira bemelegítésként 10 fesztivál- látogatóból 8 sörözik, míg 2 a cider mellé teszi le a voksát.

Levonva a tanulságokat,mint ahogy borítékolható volt, a fesztivál egyértelmű nyertese a Soproni, de nagyon dicsérendő, hogy végre a pálinka is megjelent, mint alternatíva.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkaszerelmem.blog.hu/api/trackback/id/tr844633533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása