Pálinka és a csokoládé kéz a kézben járó jóbarátok. Ha efelől kétség merül fel, ajánlott olvasmány az előző post. Eszembe jutott egy graffiti, miszerint: Amiből lekvár főzhető, abból pálinka is. Ennek 2011-es új változata : Amiből lekvár főzhető, abból pálinka is, illetve csokiba is tölthető.
Ezen a hétvégén csokoládéfesztivál lesz a Budai várban, ahol a hazai csokoládé manufaktúráktól a cukrászdákon át a nemzetközi édességmárkákig mindenki megtalálható lesz. A fesztiválon jelen lesz a BBC Good Food Magazin volt szerkesztője Sarah Jane Evans lesz, aki a helyszínen mutatja be a Csomagolatlan csokoládé című könyvét.
De a lényeg csak ezután olvasható . Gondolom kitaláltátok, hogy milyen bonbonok lesznek ? :)
Naná, hogy pálinkás. A Hegyközi Manufaktúra a termékeit magas minőségű tej-és étcsokoládéba mártva, kézzel, egyesével kézzel készíti. Az izgalmas megjelenésű bonbonokat pedig saját pálinkájukkal töltik, így lehetőség lesz
Kiállítók között jelen lesz még a Budapesten, Árpádföldön megtalálható Csokoládé Múzeum is, az Aranyszarvas, aki magával hozza szarvasgombás és libamájas édességeit.
A csokihoz szorosan kapcsolódik a marcipán is , ezért mindenki figyelmébe ajánlom a kihagyhatatlan Szamos műremekeket is.
UPDATE : Kinnt van a Gyulai pálinka egy dupla faházzal, a Panyolai is tele finomabbnál finomabb pálinkákkal. Pálinkabonbonosok is kinnt vannak, sajnos idő hiányában nem tudtam velük beszélni ill. kóstolni. Többet pálinkatémában egyelőre nem láttam, de este jobban körülnézek.